Potřebuji vyřídit
Nejčastější žádosti od občanů
Městský úřad
Úřední deska, nařízení a další tiskopisy
Kultura a volný čas
Zpříjemněte si chvíle ve městě nebo okolí
Občan a město
Vše co se týká města a vás
Městské koupaliště
Poplatky, otevírací doba a veškeré informace o koupališti

IV. Národní výstava jiřinek a jarmark tradičních řemesel

Výstavu svými výpěstky obeslali Ing.  Věra Dvořáková z Raspenavy, Ing.  Jan Lamač z Paceřic, Jana Čermáková z Čečelic u Mělníka, VÚKOZ Průhonice, František  Věcek z Praskačky u Hradce Králové, Vratislav  Síla z České Skalice, Jiří Tobiášek z Dolní Rovně, Zahradnictví Zámek Lysice, Jan Křepela z Kunštátu, Břetislav Roudenský z Radkova , Pavel Ševčík z Velkých Opatovic. Celkem bylo vystaveno přes 270 odrůd  a z nich šikovné ruce aranžérek vytviřily přes 400 aranží.  Před zahájením výstavy bylo provedeno hodnocení květních úborů, odrůdové skladby a úrovně jednotlivých expozic s následným udělením pohárů v určených kategoriích.

Pohár Předsedy ČZS za kompletní sortiment obržela Ing. Věra Dvořáková

Pohár Dagly za kolekci jiřinek k řezu obdrželo Zahradnictví Zámek Lysice

Putovní  pohár amatérů obdržel Jiří Tibiášek

Putovní pohár Memoriál Josefa Dragona za sortiment kaktusových odrůd  obdržela Jana Čermáková

Putovní pohár Memoriál Emila Dokoupila za sortiment dekoračních odrůd obdržel Vratislav Síla

Putovní pohár Města Velké Opatovice za nejlepší expozici obdržel Pavel Ševčík

Pohár udělovaný na základě hlasů návštěvníků jednotlivým expozicím vystavovatelů obdržel Pavel Ševčík.  Na druhém místě se se svojí expozicí umístila Ing. Věra Dvořáková a na třetím Jan Křepela. Z hlasujících návštěvníků byly vylosované Miroslava Vavřinová z Přelouče, Katka Richterová ze Skočové Lhoty a Bohumil Skoták z Blanska, kteří obdrží na jaře 2012 jiřinky k výsadbě.

Všem výhercům blahopřejeme a těšíme se na další ročník výstavy, která je plánovaná  ve dnech 25. a 26. srpna 2012 opět v prostorách Moravského kartografického centra.

Výstavu hezky doplnila výstava  bonsají, mečíků, ovoce a zeleniny vypěstovaných členy místní organizace zahrádkářů. Také výstava o Lázních ve Velké Roudce  instalovaná v předsálí kina. Dále odpolední a podvečerní čas zpestřilo vystoupení místních hudebních uskupení.  V době výstavy probíhal na nádvoří zámku jarmark tradičních řemesel a je jen škoda, že účast prodejců nebyla větší. Výstavu shlédlo téměř 1400 návštěvníků.

Všem dobrým lidičkám, kteří se jakýmkoliv způsobem na organizaci, instalaci a průběhu výstavy podíleli  vyjadřují vystavovatelé ze Specializované základní organizace Českého zahrádkářského svazu Dagla  velké poděkování, hlubokou poklonu  a přání pevného zdraví.  Děkujeme za podporu vedení města a také za perfektní spolupráci se zaměstnanci společnosti Služby města Velké Opatovice.

Za SZO ČZS Dagla Pavel Ševčík

Obrázky a fotografie

výstava jiřin plakát 2011 1 2 3
5 6 7 8
CIMG5257 CIMG5258 CIMG5259 CIMG5260
CIMG5261 CIMG5262 CIMG5301 CIMG5304
CIMG5305 CIMG5334 CIMG5335 CIMG5360

Kontaktujte nás

Telefonovat můžete na
+420 516 477 321
E-maily čteme ve schránce
mesto@velkeopatovice.cz

Odběr novinek

Odebírej novinky a akce pořádanými Městem Velké Opatovice.

Doporučujeme

Počasí